Image

Kinderpagina

Naar een vreemde mevrouw gaan om te “praten” over wat jij moeilijk vindt… dat klinkt niet echt aantrekkelijk. En toch ben je op deze pagina terecht gekomen, misschien wel zelf of door iemand anders. Dat je op deze pagina bent kan wel eens betekenen dat jij je niet zo fijn voelt.

Je ouders gaan scheiden of zijn gescheiden, je bent heel ver verhuisd, je mist iemand heel erg doordat deze dood is gegaan of ver weg is gaan wonen, je wilt graag afspreken om te spelen maar dit lukt niet of je moet een spreekbeurt gaan houden en wanneer je er aan denk wordt je al bang. Je bent soms heel boos of ineens heel verdrietig of misschien wel totaal iets ander, dat kan ook.

Jij wilt dit graag veranderen en dat kun jij ook. Ik ben er om jou te helpen ontdekken hoe jij ervoor kunt zorgen dat jij je weer prettig voelt.

Neem contact op

Wat is kindercoacing of jongerencoaching

Stel dat jouw lichaam als een computer is. Wanneer je een spel op je computer opstart gaat de computer langs allerlei wegen, programma’s en scanners om uiteindelijk dit spel op jouw computerscherm te zien. Wanneer er een blokkade als een virus zit lukt het niet om het spel op te starten. Deze blokkade los je op door deze in de prullenbak te doen. En zolang je de prullenbak niet leegt heb je altijd de keuze om het er weer bij te pakken, want sommige dingen zijn best handig om bij je te hebben.

Een voorbeeld, wanneer iets in jou zo boos wordt en dat die boosheid eruit komt door te schoppen en te slaan en dit gebeurt op het schoolplein krijg je straf en dat was helemaal jouw bedoeling niet. Maar wanneer je op voetballen zit dan is het heel handig om hard te kunnen schoppen of wanneer je op judo of een andere sport zit waarbij je gaat schoppen en slaan is het ook handig om je prullenbak even te openen en zonder de boosheid te kunnen schoppen en slaan. Handig he!

Image

Hoe werkt het

Voordat jij bij mij komt ga ik eerst met je ouder praten. Zij willen ook graag dat jij je weer goed gaat voelen. Daarna kom je vijf keer bij mij. Gaan we alleen praten? Nee, zeker niet. De ruimte staat vol met speelgoed, spelletjes, verkleedspullen en meer. Ik luister zo goed mogelijk naar jou om te begrijpen wat jouw probleem is. Als we weten wat het probleem is gaan we een oplossing zoeken en uitproberen of die bij jou past. We kunnen samen tekenen, knutselen, verhalen maken, toneel spelen of iets anders. Wanneer jij alleen wilt praten is dat ook goed, we doen hier eigenlijk wat jij wilt of leuk vindt. Nadat jij vijf keer bij mij bent geweest ga ik weer met je ouders praten. Voordat ik met je ouders ga praten bespreek ik eerst met jou wat ik tegen hun ga zeggen. Wanneer jij je weer helemaal lekker in je vel voelt zijn we klaar.
Bel of mail Matthy

Wil je nog meer weten over mij dan kun je me altijd bellen 06-39664821 of mailen info@bijmatthy.nl

Neem contact op

Quotes van kinderen

Myrthe - 8 jaar
Ik kwam een beetje blij en toen mama kwam was ik heel blij.