Bikkels in de dop

Meer zelfvertrouwen, beter over jezelf denken en relaxter zijn in nieuwe situaties. Dat is de kern van onze weerbaarheidstraining voor kinderen. De kinderen leren beter voor zichzelf op te komen met de hulp van Bikkelboy Bob, Pieper Piet, Woeste Wilma en Chill Bill. Welk typetje met welke bijbehorende gedachten en gedragingen is handig in welke situatie?

Bikkels in de Dop is een weerbaarheidstraining voor kinderen van 8 tot 12 jaar. Met een klein groepje kinderen ga ik intensief aan de gang met de methode. De kinderen leren ‘Nee’  zeggen en omgaan met kritiek. Ze leren de drie Bikkeltips beheersen: stevige houding, rustige stem en de blik vooruit!Steeds komen de relaties tussen gebeurtenissen, gedachten, gevoelens, gedragingen en gevolgen terug.

De trainingen bestaan uit 6 wekelijkse bijeenkomsten van 1 uur per keer. De  training omvat een volledig uitgewerkt programma bestaande uit een handleiding, een prentenboek (lesboek) en een BikkelDoeboek (werkboek). Ouders worden actief betrokken middels ouderbrieven met handige tips en handvatten uit het BikkelDoeBoek. Ook voor leerkrachten is er een info-pakket zodat zij in de klas het juiste gedrag kunnen bekrachtigen. Bikkels in de dop is te gebruiken als groepstraining maar is ook geschikt als individueel traject.

Vragen over deze training?

Neem contact op