Trainingen

BijMatthy biedt trainingen aan voor kinderen en voor pedagogisch medewerkers. Zo zijn er trainingen waarbij kinderen leren hoe ze kunnen leren en trainingen waarbij ze weerbaarder worden middels het aanleren van life-skills. Voor pedagogisch medewerkers is de VVE training Uk&Puk en Puk in peuterstappen.
Neem contact op
Image

Training: wat kun je verwachten

In mijn trainingen staat ‘toepassen in de praktijk’ centraal. Je leert nieuwe kennis en vaardigheden en oefent hiermee in de praktijk. Zo bespreken we elke bijeenkomst hoe het gegaan is tussen de bijeenkomsten in en gaan we daar mee verder. Daarnaast behandelen we elke bijeenkomst een nieuw thema. De trainingen worden gegeven in groepsverband, maar zijn individueel gericht. Op deze manier heb je altijd een training die bij jou past.
Image

Uk & Puk training

Uk & Puk is een voor- en vroegschools programma, dat kinderen in de leeftijd van 0 – 4 spelenderwijs helpt in hun ontwikkeling. Op alle fronten. Om op een goede manier met dit programma te werken, volgen medewerkers van de kinderopvang en peuterspeelzalen een speciale training.
Meer over Uk & Puk
Image

Training 'Ik leer leren'

De training 'Ik Leer Leren' is bedoeld voor kinderen uit groep 8 en de brugklas van het middelbaar onderwijs, die vastlopen met hun huiswerk en schoolwerk. Ze leren welke manier van leren bij hen past, zodat ze positief en met vertrouwen verder kunnen.
Meer over 'Ik leer leren'

Bikkels in de dop

Bikkels in de Dop is een weerbaarheidstraining voor kinderen van 8 tot 12 jaar. Met een klein groepje kinderen ik intensief aan de gang met de methode. De kinderen leren ‘Nee’ zeggen en omgaan met kritiek. Ze leren de drie Bikkeltips beheersen: stevige houding, rustige stem en de blik vooruit! Steeds komen de relaties tussen gebeurtenissen, gedachten, gevoelens, gedragingen en gevolgen terug.
Meer over bikkels in de dop

Koele bikkels

Koele Bikkels is een faalangsttraining voor kinderen van 8-12 jaar en 12-15 jaar. Met een groepje kinderen ga ik intensief aan de gang om de faalangst stevig aan te pakken. De kinderen leren wat faalangst is, en welke soorten er zijn. Wanneer zij onderkennen welke soort faalangst bij hen speelt, is het tijd om hiermee te leren omgaan. Daarbij zijn het G-schema en het Bikkeldenken belangrijke hulpmiddelen voor de kinderen. Steeds beter kunnen zij hun Piepmiep-gedachten uitdagen en omzetten naar Bikkelgedachten.
Meer over koele bikkels

Training vanaf €135,-

Bekijk alle tarieven

Quotes

Kristina
Een fijne training waarin aandacht is voor alle deelnemers.De training was gevarieerd van filmpjes- interacties-rollenspelen-theorie en vooral veel doen in de praktijk ! Praktisch en actief (veel leuke oefeningen), volgorde en goed georganiseerd. Een duidelijke communicatie naar de deelnemers. De sfeer was open en veilig.
Fred
Ik heb de Uk en Puk training gevolgd met als trainer Matthy. De training geeft je echt nieuwe inzichten in het werken op een kinderdagverblijf. Veel weet je al in grote lijnen maar de verdieping en de training is erg interessant.
Ilse
Ik vond de Uk en Puk training bij Matthy erg leerzaam. Zo weet ik nu bijvoorbeeld veel beter hoe ik Uk en Puk toe kan passen op de groep. Tijdens de training was de sfeer altijd ontspannen, iedereen kreeg de tijd en ruimte om zijn verhaal te doen. Een antwoord was nooit fout. Matthy is een vrolijke, enthousiaste trainer.