Kindercoach en jongerencoach

Als het niet goed gaat met je kind, kan dat een behoorlijke impact op je hebben. Want alles wat je wil, is dat je zoon of dochter gelukkig is. Heb jij een kind dat tussen de 4 en 18 jaar oud is en thuis of op school tegen problemen aan loopt? Dat niet lekker in zijn of haar vel zit? Ik bied kinder- en joingerencoaching in Ede aan, waarbij je kind spelenderwijs zélf de oplossing vindt.
Neem contact op
Image

Kinder- of
jongerencoach: wat is dat?

Als ouder ben jij natuurlijk degene die hulp vraagt. Maar bij kinder- of jongerencoaching staat je kind vervolgens centraal. Dat is echt het uitgangspunt. Hij of zij kent zichzelf immers het best. We gaan uit van het principe: het kind weet het, kan het en doet het. Kinder- of jongerencoaching is procesgericht en afgestemd op jouw unieke kind, want geen één kind is hetzelfde. We kijken verder dan het probleemgedrag, naar wat er achter dit gedrag zit. Vaak zit er een gevoel achter, soms zo naar, dat een kind daar liever niet mee geconfronteerd wil worden. Met spel- en interventietechnieken gaan we op zoek naar dat interne nare gevoel en realiseren we spelenderwijs een verandering. Tijdens de sessies beslist je kind wat we op dat moment gaan doen. Hij of zij houdt dus de regie. Dat voelt wel zo fijn. Je kind wordt zo begeleid in het proces naar geluk op de manier die bij jouw kind past. Je kind integreert (tijdens deze positieve verandering) nieuwe vaardigheden, gevoelens en mogelijkheden.
Image

Problemen waarmee je kind kan zitten

Je kind kan in het leven tegen eindeloos veel problemen aanlopen. Veel ruzie maken, niet luisteren of slapen, veel huilen, niet naar school willen, snel geïrriteerd raken, zich terugtrekken, boos, bang, timide, agressief, onzeker of verdrietig zijn, leerproblemen, trauma’s, rouw, een scheiding… Heb jij het gevoel dat jouw kind hulp nodig heeft en zoek je een kinder- of jongerencoach in Ede? Je kunt bij mij met alle mogelijke problemen aankloppen.
Bel of mail Matthy

Kinder- en jongerencoach:
hoe werkt dat?

Intakegesprek

Tijdens dit gesprek schetsen we samen, aan de hand van een vragenlijst die ik van tevoren stuur, een zo goed mogelijk beeld van het kind en de hulpvraag. Het gesprek vindt plaats zonder het kind, zodat er zo vrijuit mogelijk gesproken kan worden. Tijdens het gesprek krijgen jullie nieuwe inzichten en handvaten waardoor het traject eigenlijk al gestart wordt en de relatie tussen jullie en je kind versterkt wordt. Besluiten jullie het traject in te gaan, dan ga ik 5 keer individueel met jullie kind aan de slag

Sessies

Na de intake komt het kind (wekelijks) bij mij spelen. De hulpvraag van het kind is tijdens de sessie het uitgangspunt. Samen kijken we naar hoe het kind de problemen in stand houdt en welke oplossingen het zelf al geprobeerd heeft. Het kind heeft de regie, hij of zij bepaalt wat er gebeurt, het proces stuur ik door gebruik te maken van materialen, drama- en speeltechnieken, metaforen en beelden. Het beeldend en zelfhelend vermogen van het kind wordt gestimuleerd, daar waar het kind vast zit ontstaat beweging.

Voortgangsgesprek

Na 5 sessies plannen we een gesprek in, waarin we de voortgang van je kind bespreken. In overleg beslissen we dan of de sessies dermate succesvol waren dat we ze stoppen of dat we vervolgsessies inplannen.
Image

Wat doen we
tijdens de sessie?

Doormiddel van verschillende technieken zoals delenwerk, knutselen, spelletjes, visualisaties, systemisch werken, emotie of cognitief gerichte spellen, of misschien wel gewoon kletsen, alles kan, gaan we samen op zoek naar oplossingen die wel werken. Waar we ook mee bezig zijn, gaandeweg door de diverse speel- en praatwerkvormen komen de kwaliteiten van je kind naar boven. Vervolgens krijgt je kind meer inzicht in welke opties er zijn om op verschillende situaties te reageren en een oplossing te vinden voor dát wat zo naar en lastig is. Het zelfvertrouwen wordt vergroot en hij of zij ontwikkeld bepaalde vaardigheden. Dat geeft je kind de bagage om voortaan zelf bewust te kiezen hoe het met een situatie om wil gaan.
Neem contact op

Kinder- of jongerencoaching in Ede vanaf €57,50

Neem contact op

Quotes van kinderen

Myrthe - 8 jaar
Ik kwam een beetje blij en toen mama kwam was ik heel blij.